Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno nowej PS3 Super Slim

F13'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kilka pytań dotyczących PlayStation 3 Super Slim 12 GB. Pierwsze z nich to czy przy kupnie nowej Play Station 3 12 GB w sklepie jest już kieszeń na dodatkowy dysk ponieważ chciał bym do niej włożyć dodatkowy dysk 160gb. A drugie to: czy to prawda że w Super Slimie w niektórych grasz są nagłe spadki fsp? ponieważ czytałem trochę na ten temat na różnych forach i niektórzy piszą że mają z tym problem. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Sony nie daje kieszeni do Super Slima 12GB. Będziesz musiał ją kupić osobno.

Kieszeń jest tylko w zestawach Super Slim z dyskiem twardym. Możesz też poszukać na allegro, są aukcje SS z kieszeniami.

Co do drugiej części pytanie, raczej bym się nie sugerował, że to akurat wina SS. Po prostu w niektórych grach może takie coś występować, sam to zaobserwowałem np. przy sandbox'ach i przemieszczaniu się między tłumem ludzi czy też

biegnąc między budynkami.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Sony nie daje kieszeni do Super Slima 12GB. Będziesz musiał ją kupić osobno.

Kieszeń jest tylko w zestawach Super Slim z dyskiem twardym. Możesz też poszukać na allegro, są aukcje SS z kieszeniami.

Co do drugiej części pytanie, raczej bym się nie sugerował, że to akurat wina SS. Po prostu w niektórych grach może takie coś występować, sam to zaobserwowałem np. przy sandbox'ach i przemieszczaniu się między tłumem ludzi czy też

biegnąc między budynkami.

Ok dziękuje za szybką odpowiedź

I mam jeszcze jedno pytanko czy każda do super slima jest taka sama? i czy każdy dysk do konsoli pasuje do tej kieszeni?

Opublikowano

I na pewno nie będzie on powodował żadnych ścin ani nic?

Jeśli dysk nie jest jakiś wadliwy, to nie będzie żadnych problemów.

Opublikowano

Jeśli dysk nie jest jakiś wadliwy, to nie będzie żadnych problemów.

Dysk bez żadnego problemu działał mi w poprzedniej konsoli więc na pewno jest sprawny.

I jeszcze raz dziękuję za pomoc

Opublikowano

160gb naprawdę mało ??? co ty gadasz  ,  jeżeli chce pobierać gry to niby mało   , ale na zapisywanie gier to w c**j   i trochę  xD 

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ja kupuje gry w PS Store + mam gry z PS Plus i takie 160gb bym w tydzień zapełnił. Do tego niektóre pudełkowe gry wymagają instalacji na dysku. No i gdzieś musisz zmieścić aktualizacje do gier. 160gb to bardzo mało.

Opublikowano

Ja kupuje gry w PS Store + mam gry z PS Plus i takie 160gb bym w tydzień zapełnił. Do tego niektóre pudełkowe gry wymagają instalacji na dysku. No i gdzieś musisz zmieścić aktualizacje do gier. 160gb to bardzo mało.

Nie nie, ja kupuję tylko gry w wersji pudełkowej a więc 160 gb+ 12 gb które ma w sobie konsola to będzie 170gb i bez zadnego problemu i mi to wystarczy :)

Opublikowano

Nie nie, ja kupuję tylko gry w wersji pudełkowej a więc 160 gb+ 12 gb które ma w sobie konsola to będzie 170gb i bez zadnego problemu i mi to wystarczy :)

Tak nie do końca dobrze to wszystko obliczyłeś...

Musisz pamiętać, że nie będziesz miał do wykorzystania tylko 152GB z 160GB w dodatku konsola zabierze Ci jakieś 10-12% powierzchni dysku na GameOS czyli będziesz mieć minimum 133-137GB.

"producenci dysków definiują np: 1 MB jako 1,000,000 B co jest zapisem dziesiętnym, natomiast programy (BIOS/Windows/itd...) definiują 1 MB jako 1,048,576 B co jest zapisem binarnym"

Druga sprawa jest tak, że nie da się korzystać z pamięci flash i dysku jednocześnie, albo to będziesz korzystał z HDD albo pamięci flash.

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanko. Ponieważ kiedyś kiedy miałem jeszcze starą konsolę kupiłem sobie Pudełkową wersję gry Battlefield 3 i w tej grze był kod który wpisywało się w Playstation network i teraz kiedy wchodzę w "Lista Pobrań" to mam tą grę ale kiedy próbuję ją dobrać to jest do pobrania tylko 100 kb. Czy jest teraz możliwość pobrania tej gry i grania w nią bez kupowania jej ponownie?

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanko. Ponieważ kiedyś kiedy miałem jeszcze starą konsolę kupiłem sobie Pudełkową wersję gry Battlefield 3 i w tej grze był kod który wpisywało się w Playstation network i teraz kiedy wchodzę w "Lista Pobrań" to mam tą grę ale kiedy próbuję ją dobrać to jest do pobrania tylko 100 kb. Czy jest teraz możliwość pobrania tej gry i grania w nią bez kupowania jej ponownie?

To co możesz pobrać to jest online pass do multiplayera. Aby zagrać w grę potrzebujesz płyty.

Opublikowano

To co możesz pobrać to jest online pass do multiplayera. Aby zagrać w grę potrzebujesz płyty.

Czyli wystarczy że będę miał płytę i będę mógł grać tak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...